Saara Lång "Järki ja tunteet"

Kumman leirin valitset?

Kevään vaalit tulevat olemaan niin sanotut blokkivaalit. Leirejä on kaksi: Perussuomalaiset ja muut puolueet. Millä perusteella? Siksi, koska puoluekentässä on (jälleen) se tilanne, että perussuomalaiset asettuvat eri leiriin kaikista muista puolueista suhtautumisessaan EU:n tukipaketteihin ja jäsenmaksuihin.

Perussuomalaiset esittää tiistaina välikysymyksen eurokriisin hoidosta, Suomen vastuusta ja Kreikan tilanteesta. Kreikan vaalien alla on spekulointi maan velkojen anteeksi antamisesta ja Kreikan irrottautumisesta euroalueesta lisääntynyt. Suomessa valtiovarainministeri on varma, että suomalaiset eivät menetä saatavistaan euroakaan. Sen sijaan monet talousasiantuntijat ympäri Euroopan ovat vakuuttuneita siitä, että Kreikka ei mitenkään tule selviämään veloistaan.

Perussuomalaiset haluavat nostaa asian kunnolliseen ja perinpohjaiseen keskusteluun. Kansalaisilla on oikeus tietää, millaiset riskit Suomella on.

Hallituspuolueet ovat tähän asti onnistuneet ohjaamaan kansalaisille annettavaa informaatiota valtamedioiden kautta omien intressiensä mukaisesti. Nyt, kun esim. Kreikalle myönnettyjen noin 7 miljardin päälle haluttaisiin Suomenkin yhä jatkavan Kreikan pelastusoperaatiota, alkaa pikku hiljaa muillakin ääni muuttua kellossa. Lupaushan kuului, että tämän enempää ei anneta, ja näistä viimeisistäkin on Suomella takuut olemassa. Ja oliko?

Ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoi julkisuudessa viime viikolla, että Kreikkaa on hoidettu alusta alkaen väärin. Tuomiojaa hehkutettiin lausunnon jälkeen, mutta oliko tässä jotain uutta mitä perussuomalaiset eivät olisi rummuttaneet jo heti alusta lähtien? Toisaalta, virheiden tunnistaminen on ensimmäinen askel matkalla korjaaviin toimenpiteisiin, ja niihin Suomen tulisi ryhtyä mitä pikimmiten.

 

Saara Lång

eduskuntavaaliehdokas, (ps) Loviisa

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Sandberg

Kreikan velat ei suomen vaaleista miksikään muutu.Rahat meni todennäköisesti saksan ja ranskan pankkien pystyssä pysymiseen.Kotimaan asiat olisivat etusijalla puoluetta valittaessa,Persut jauhanut samaa levyä liian pitkään mitään aikaan saamatta.
Toivotaan aikanaan hyvinvointi suomen kannalta oikeaa vaalitulosta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sen leirin, missä istutaan kentän laidalla ja mussutetaan popkornia ja katsotaan kuinka te pilaatte kaiken.

Taisto Merilä

Eiköhän se "kaiken pilaaminen" onnistu ilman perussuomalaisiakin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Siis mielestäsi Perussuomalaiset ei mene hallitukseen viíme eikä ensi vaalien jälkeen?

Vai miten muuten voi tulkita te vs. muut?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Katsoin a-studion jossa istuivat olli rehn, timo soini, kimmo sasi ja li andersson.

Siellä nimenomaan andresson koko ajan hoki kuten pekka tuossa edellä, että ette ole saaneet mitään aikaiseksi.

Perussuomalaiset sanoivat ennen viime eduskuntavaaleja, että he eivät tule hyväksymään yhtään apupakettia.

Hyväksyivätkö EMU:n ulkopuoliset valtiot kun niiltä vaadittiin osallisuutta? Jos tämä olisi ollut hyvä business kuten eu-virkaa himoinnut katainen sanoi olisivat ruotsi ja iso-britannia sijoittaneet suuria summia apupaketteihin.

Soini oli ylivoimainen tuossa keskustelussa. Helppoa kun oli ainoa joka on ollut koko ajan oikeassa.

Kreikka olisi pitänyt ajaa hallittuun velkasaneeraukseen heti kriisin eskaloiduttua.

Tämä ei käynyt päinsä, koska saksan ja ranskan suuret pankit jotka ottivat tarpeettomia riskejä luotottaessaan korruptoitunutta kreikkaa olisivat kärsineet luottotappioita.
'
Nyt he saivat EU:n veronmaksajilta täyden kompensaation omille riskiseikkailuilleen.

Sen lisäksi että suomi tukee etelä-euroopaa tuetaan myös saksaa ja ranskaa. Velkasaneerauksessa nämä maat olisivat joutuneet pääomittamaan omat pankkinsa.

Markkinataloudessa se joka ottaa kohtuuttomia riskejä kärsii, mutta globaali pankkimaailma toimii toisella tavalla.

Siellä todellisen riskin kantaa vain ja ainoastaan veronmaksajat, eivät pankit.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Soini on ilmoittanut, että PS hyväksyy tukipaketit, joihin on Suomi on jo sitoutunut...

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Jos ja kun perussuomalaiset pääsevät seuraavaan hallitukseen ja Suomi torpedoi epärehellisten kreikkalaisten tukipaketit tullaan olemassaolevien tukipakettien ehdot muuttamaan siten, että ne ovat käytänönssä osittainen armahdus.

Mun mielestä kreikkalaisten kiukuttelu on ärsyttävää. Eivät irlantilaiset, islantilaiset tai latvialaiset itkeneet ja olleet koko ajan käsi ojossa vaan tarttuivat toimeen.

Kreikan on saatava oma veronkanto kuntoon välittömästi. EU tiivistettynä tarkoittaa, että rehelliset maksavat epärehellisten menot.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Marko kirjoitti: "Kreikan on saatava oma veronkanto kuntoon välittömästi. EU tiivistettynä tarkoittaa, että rehelliset maksavat epärehellisten menot."

Asia on juuri näin, tosin sama asia tapahtuu Suomessa. Harmaan talouden toimijat saavat toimia rauhassa ja rehelliseten veronmaksajien veroja korotetaan...

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Missä näin on linjattu, että PS torpedoi?

Marko vaikka Kreikkalaiset olivat epärehellisiä niin myös ne maat jotka lainoittivat Kreikkaa alunperin ovat syyllisiä.

Niin kauan kun Suomi on Eun ja euron jäsen olemme Kreikan tiellä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Perussuomalaiset esittää tiistaina välikysymyksen eurokriisin hoidosta, Suomen vastuusta ja Kreikan tilanteesta. Kreikan vaalien alla on spekulointi maan velkojen anteeksi antamisesta ja Kreikan irrottautumisesta euroalueesta lisääntynyt."
Mihin aikaan ja voisi sen eduskunnan netti-Tv:n osoitteenkin tänne laittaa. Mikään YLEn ohjelmalähetys ei välttämättä näy ulkomaille ja sitten siinäkin on aikarajat.

Kiitän tiedoista etukäteen.
Ole niin kiltti ja poista ennakkosenuuri.

Henry

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei ole tulossa varsinaiset blokkivaalit, mutta voit yrittää vaikuttaa tuleeko Suomeen porvari- vai punamultahallitus. Siihen voi vaikuttaa antamalla äänesi jompaan kumpaan kokoonpanoon sopivalle puolueelle. Keskustaa äänestämällä tähän ei voi vaikuttaa, koska Keskusta on hallituksessa joka tapauksessa. Persuja äänestämällä voit vaikuttaa vain opposion räksytyksen ja räksyttäjien määrään.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Niinpä. Ylen selektiivinen tieodtuslinja pistää kyllä ajattelemaan. Ylehän ei ole vielä puolue, vaikka välillä siltä tuntuukin.

Kirkkain silmin ylen toimittajat unohtavat se tosiseikan, että vakuuksien (jotka sinällään eivät ole vakuuksia) arvo on vain osa, alle mijardin yli 7 miljardin kokonaispotista joka on maamme osuus.

Pankkitakauksesta on kysymys. Pankkitakauksen sen alle miljardin kulut maksaa takauksen vaatija eli suomen valtio. Nämä kulut juoksevat koko ajan ja syövät omalta osaltaan pääomaa.

Minua paljon viisaammat ovat yrittäneet saada tämän saman asian julkiseen keskusteluun isommilla foorumeilla. Ei vain mene läpi.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Lipponen ja presidentti Niinistö aikoinaan veivät meidät euroon ilman kansanäänestystä! Näin vanhalla asialla ratsastelu osoittaa pelkkää poliittista kokemattomuutta ja ääntenkalastelua.
Itsekin kannatan eurosta irtautumista. Euroon on vuosien saatossa kietoutunut niin monet muut seikat, että siitä irtautuminen kuten nyt kreikkalaisillakin on monimutkainen juttu. Syypäät europroblematiikkaan löytyvät SDP:stä ja kokoomuksesta.
EU:n rahapolitiikka ja maahanmuuttopolitiikka on ajanut maanosamme nykyiseen lamaan. Vasemmistoliittokin on istunut Kataisen hallituksessa edesauttamassa tätä politiikkaa, joka ajanut työttömyyden hurjiin lukemiin juuri Kreikassa.
Muutospuolue edustaa samanlaista yksisilmäistä politiikkaa kuin vasemmistoliittokin vaikka eri agendalla! Käytös on kuin hevosella, jolle laitetaan silmälaput, ettei näe mitä sivuilla tapahtuu!

Toimituksen poiminnat